Omplacering

Här finner du bengaler som behöver nya hem. Annonserna ligger uppe i 4 månader. Klicka på rubriken eller plus-symbolen under bilderna för att läsa mer.

Wiona söker nytt hem

Wiona aka Queen söker ett nytt hem. Hon kommer från min uppfödning men bor hos sin familj i Stockholm. Wiona är ett år gammal och kastrerad. Hon är en aktiv, social katt och är helsyster till min unghane och en blivande avelshona hos mig. Jag hjälper ägarna att hitta det rätta hemmet, därför går en första kontakt via mig.

Hälsning
Tina / Khayalbengals

Telefon: 076 – 561 22 26
E-post: fribacken.bengal@gmail.com

Uppdaterad 2017-03-06

Freyja söker nytt hem

Freyja är en lynx marble hona från uppfödaren Darlingspots i Stockholm. Hon är precis 1 år gammal och jag måste tyvärr omplacera, därför att jag flyttar utomlands.
Hon är väldigt lekfull och gillar att gosa. Hon är ingen ensamkatt och behöver en kompis, som hon kan leka och umgås med. Hon är kastrerad, avmaskad, har papper från Sverak och är chippad.

Kontaktperson: Katja Hilscher
Telefon: 072 – 712 31 12
E-post: k.m.hilscher@gmail.com
Det är bäst att kontakta mig via mail eller sms.

Uppdaterad 2017-05-22

Soraya och Cayenne söker nytt hem

Soraya och Cayenne-våra fina kastrerade bengalhonor tycker att det har blivit för trångt och rörigt hos oss med barnspring och mycket ljud.De söker ett lugnt hem, helst med utemöjlighet i inhägnad kattgård eller helt bilfritt. De är nyfikna och umgås gärna med oss vuxna. De är rätt stillsamma för att vara bengaler, ”konverserar” när de blir tilltalade, hälsar vid dörren, hänger runt där vi är, ligger i fotänden och gillar att bli klappade. De vill inte bli burna.Soraya är nästan 5 och Cayenne är 3. Bägge har stamtavlor registrerade i Sverak, chippade och grundvaccinerade.

E-post: johanna.garpe@live.se

Uppdaterad 2017-05-24

Cleo söker nytt hem

Cleo är en aktiv, lekfull och kelig snart tre årig liten kattflicka. Hon får vara ute, men håller sig på tomten el i kvarteret. Tyvärr vill vi omplacera henne eftersom vår lite äldre katt Agaton mår dåligt av att ha fått en konkurrent och då katterna inte trivs ihop.

Vi söker ett nytt hem till Cleo. Gärna en barnfamilj, som bor i hus med trädgård.

Kontaktperson: Carina Aspenberg
Telefonnr: 0706160119
E-post: carina.aspenberg@gmail.com

Uppdaterad 2017-06-09

Rafiki söker ny familj

Rafiki söker nytt hem som innekatt!
Pga hälsoproblem måste vi omplacera vår fina bengalhane.
Rafiki är en 5-årig svartspotted kastrerad bengalhane. Han är försäkrad, vaccinerad, chipmärkt och har stamtavla.
Rafiki är en mycket social och pratig katt som vill ha massor av lek och stimulans av sin ägare. Han är van att klicktränas.
Däremot är han inte van vid småbarn eller andra djur och vi ser helst att han omplaceras i ett hem där han kommer att vara en ensamkatt och innekatt.
Rafiki finns i södra Skåne
Vi söker Dig som har ett stort intresse för bengaler och med kunskap om deras beteende.
Endast seriösa svar beaktas!

Skriv och berätta lite om Dig själv på
sms 0760-258986 eller mejla
annika.e.carlsson2@gmail.com

Mvh
Annika och Christer Carlsson

Uppdaterad 2017-06-12

Snöbengalen Zelda söker nytt hem

Zelda är en underbar lynxspotted snöbengal hona. Full stamtavla besiktigad försäkrad. Supersocial individ som kan allt. Vi älskar henne. Men och det är ett stort men. Hon kissar i våra sängar, vi har prövat Allt. Enda möjligheten är om någon bor så att hon kan hållas avskild från sovrum.

mvh Leif o Ewa Persson
Telefon: 072-8882232
E-post: leif.perssonyy@telia.com

OBS! endast superseriösa.

Uppdaterad 2017-04-26

Amelia-Augusta söker nytt hem!

Tyvärr måste jag omplacera min prinssessa Amelia. Hon trivs inte längre hos oss och detta gör både henne och mig väldigt olyckliga.

Det är det sista jag vill; att placera om mina älskade katter men vi har prövat allt med Amelia.

Hon revirmarkerar här hemma, trots kastrering, medicinering och fullständiga beteende utredningar hos olika veterinärer. (Amelia är fullt frisk, hon är både röntgad, blodprovad, urinprov är taget osv).

Amelia har haft ett tufft år som tagit på hennes psyke.

Ett akut kejsarsnitt som inte gav någon överlevande kattunge (nov 2016).

Hon har nu i vår (2017) varit opererade flertal ggr för sina tänder pga felläkning. (har FORL som nu äntligen är åtgärdat utan anmärkning).

Vi har flyttat, mars 2017. (vilket varit stressigt för henne).

Hon har inte varit nöjd över att vi behöll vår senaste hona, Cleo. Det misstänker jag iaf: Amelia har blivit osäker och otrygg med sin placering. Katterna kommer alltså väldigt bra överens men Amelia verkar ha ramlat längst ned i flocken och detta trivs hon INTE med alls.

Hon har fått stått på medicinering för sina revirmarkeringar; en medicin som smakar illa och ska ges dagligen: detta har även tärt på vår relation så tyvärr har hon nu blivit skygg. (denna kommer jag inte vilja att hon fortsätter stå på, utan det är mer för att lösa den akuta situationen som pågår just nu).

Så mina krav på hennes nya hem och nya ägare är EXTREMT HÖGA!
– Amelia måste ha fri tillgång till utomhusvistelse: här krävs att du går med henne i sele tills hon blivit van vid sin omgivning. (det räcker inte med en kattgård, hon kräver mer).
– Hon kräver mycket uppmärksamhet. Du behöver ha ordentligt med tålmod för att kunna vinna hennes förtroende.
– Hon ska inte bo med andra djur eller barn (tonåringar kan gå bra). Hon behöver en lugn och harmonisk miljö!
– Hon kommer behöva ha flera kattlådor (minst två st med olika sand, antalet kan öka om man bor stort).
– Hon ska fortsätta vara försäkrad i Agria.
– Hon vill bo kvar i sthlm och fortsätta vaccineras av sin nuvarande matte (mig) som arbetar på sthlms djurklinik som leg djursjukvårdare.

Amelia är en underbar katt men väldigt speciell. Mycket sker på hennes villkor men hon har inte ett enda elak strå i sig.

Hon är född 2013 i mars och har stamtavla genom sverak, är champion men vill inte ställas ut mera då hon blir stressad av detta.

Jag älskar henne över allt. Men det går inte att se henne olycklig längre.
Det ”enda” alla utredningar har gett är att hon inte trivs med ”alla” katter vi har här hemma. Dessvärre tror jag att det kommer bli ännu mera stressigt för henne nu i juni då vi väntar barn.

Är ni intresserad av att ge henne en chans: maila mig med information vem du är, hur du bor, hur mycket erfarenhet du har av katt.

Jag har ingen brådska att placera om henne utan rätt hem och rätt person är det viktiga.

Sen kommer jag inte skriva över henne till dig förrän jag vet att ni fungerar ihop. Så det kommer bli en prövoperiod på minst två månader där jag står för hennes försäkring medans du står för maten och kattsanden samt sist men inte minst: ett stort engagemang!

Är du rätt för min prinsessa, har du tiden hon kräver?!

Maila mig på: jennikalundstrom@hotmail.com
Kontakta mig på mail så återkommer jag per telefon.
(Kommer vara svårnådd på telefon pga jag kommer få en egen liten bebis nu i juni. Så bättre du mailar mig med information om dig och din livssituation så återkommer jag när jag har en lugn stund för mig själv.)

Uppdaterad 2017-05-24

Freja och Pandora söker ett nytt hem

Freja och Pandora kommer från min uppfödning, men bor för närvarande hos sin familj i Stockholm. De är cirka 8 månader gamla och har haft ett speciellt band till varandra sedan de var kattungar och är väldigt aktiva och sociala, därav vill vi inte sära på dem. De är försäkrade i Agria och chippade. Jag är kontaktperson, eftersom jag vill hjälpa ägarna att hitta ett nytt kärleksfullt hem åt katterna.

Hälsningar
Ali
SE*RainbowParadise
www.rainbowparadisebengals.com

Telefonnr: 0704279586
E-post: rainbowparadisebengals@gmail.com
Skicka gärna ett mail eller sms innan ni ringer, för att lättast få kontakt.

 

Uppdaterad 2017-05-30

Baymax & Bob söker ny familj

Baymax är en vit bengal på 8 månader, social och pratglad. Bob är 7 månader, social och aktiv.

Båda är kastrerade hankatter och stamtavla finns. Båda är friska, chippade och vaccinerade

Pris: 12.000:- för båda (säljer enbart tillsammans)

Ring helst efter kl 17, om jag inte kan svara i telefon så lämna gärna meddelande så återkommer jag så fort jag kan.

Kontaktperson: Linnéa Vigermark
Telefonnr: 0760462680
E-post: lea9561@hotmail.com

Uppdaterad 2017-06-09

Milo söker nytt hem

Milo är född i Oktober 2013 och kommer från uppfödaren Leopardettes.

Han är en fin och mycket social sällskapskatt som vi har upptäckt mår bäst av att vara ensam katt och som trivs med rutiner. Idag har vi två katter och är en familj där det ständigt händer nya saker.

Att detta ger Milo en otrygg miljö har visat sig genom att han vid tillfällen då kissar på andra ställen än kattlådan. Det sker när han blir stressad eller orolig. Vi har provat att ha honom ensam och att det blir en lugnare miljö där han inte har en annan katt i huset (även om de fullkomligt verkar älska varandra) och då blir han trygg och allt fungerar.

Vi vill nu försöka hitta ett hem som kan erbjuda vår Milo lugn och trygghet genom att det finns rutiner och sällskap.

Han älskar att sova i sängen med oss, han fullkomligt njuter av att bli kliad på magen och han älskar att apportera sina leksaker. Han hittar ständigt nya saker att leka med och vill gärna vara med oss var vi än är.

Är ni intresserade av att veta mer om Milo får ni gärna höra av er till mig.

Mvh
Annelie

Milo har stamtavla, kasterarad, försäkrad, vaccinerad och chippad.
Ring gärna kvällstid efter kl 17.

Kontaktperson: Annelie
Telefon: 070 – 966 06 36
E-post: annelie@hupe.se

Uppdaterad 2017-06-19