Omplacering

Här finner du bengaler som behöver nya hem. Annonserna ligger uppe i 4 månader. Klicka på rubriken eller plus-symbolen under bilderna för att läsa mer.

Puro

SE*Jennika jungles Charley Marley alias Puro
Kontakt: gerda.ljusfjord@live.se

SE*Jennika jungles Charley Marley alias Puro söker nytt hem:
Eftersom jag som uppfödare vill att ”mina” katter skall få det så bra som möjligt hos sina nya ägare ställer jag självklart upp med råd och tips så långt jag kan! Beskrivning från djurägare:
Hej alla kattälskare! Jag och min sambo måste tyvärr med stor sorg omplacera vår älskade katt Puro.
Puro är en 3 och 1/2 år vit bengal med klarblå ögon (stamtavla finns) som älskar att busa och kela! Han är kastrerad, vaccinerad och chippad. Han är också van vid andra katter, då han har bott med vår andra katt i lite över 2 och 1/2 år. Vi har för ca 10 månader sedan flyttat från ett större boende till en ny lägenhet i Solna, en 1:a på 34kvm. Detta tyckte inte Puro om.. Sakta men säkert har han börjat bli mer och mer stressad, en känsla av att han inte riktigt vet vart han ska ta vägen. Han har börjat skrika/bröla emot ytterdörren och väggar. Ibland går han även fram till oss och börjar skrika. Vi har försökt att stimulera honom genom att leka, prata, ge honom kattmynta m.m. Vi har även försökt med att ignorera, vilket inte heller har fungerat. Vi har ingen balkong eller uteplats längre (vilket vi hade tillgång till förut) vilket har påverkat honom väldigt mycket.Han är den keligaste, snällaste och roligaste katten jag någonting har träffat. Han skulle aldrig höja tassen mot någon, inte ens små flugor! Självklart jagar han dom men jag har faktiskt aldrig sett honom döda någon haha 😂 Han älskar att ligga och sova i sängen med dig, och att kela är ett måste! Han kommer och bokstavligen knuffar sönder dig (ja, han tar i!!) tills du börjar klappa honom på magen eller klia honom på huvudet. Hårsnoddar är hans favorit leksak, trust me, sååå många hårsnoddar som har mystiskt försvunnit under soffan/sängen 🙄 Han får även lite kattfnatt ibland, springer runt och hoppar. Han är väldigt social, alltid framme och ska titta på vad du gör. Han pratar även då och då när du pratar med honom. Och ja, det är väll det som sårar oss mest.. Så många fina sidor denna katt har, men att en lägenhet ska få honom att må så dåligt gör så himla ont i våra hjärtan. Han betyder så otroligt mycket för oss, och önskar att vi kunde få honom att må bättre, men det kan vi inte.. Jag har velat fram och tillbaka på detta, vi har försökt med allt men han mår inte bättre av vårt boende.. Vi önskar en person som kan ge honom mycket uppmärksamhet och lek/stimulans. Har ni en katt/katter sedan tidigare hemma så är det ett stort plus, då han är van vid att ha en kompis. En uteplats eller säkrad balkong är ett måste, och boendet måste vara större än en 1:a.Det är jätte viktigt att ni kommer få tid för honom, han behöver verkligen all kärlek, lek och gos ni kan ge honom. Han är inte en fin katt som bara ska vara hemma som en prydnad!!
Pris: 2500kr
Skicka gärna mail för mer info.
Mvh, Gerda och Jesper
(Uppfödare: Jennika Lundström)
Uppdaterad 2019-08-11

Chicca

SE*OneWorld Canción del Mariachi aka Chicca
Kontaktperson: Miia Gråten
Telefonnr: 070-888 86 80
E-post

Vår fina sepia hona på 5 år är redo att flytta ut efter att ha förgyllt vår uppfödning med många vackra ungar.

Hon är 5 år och kan med fördel flytta tillsammans med en av sina tillgängliga ungar men annars så föredrar hon att vara ensamkatt.

Vid flytt är hon kastrerad, besiktigad och har med sig stamtavla och aktuellt vaccinationskort.

Mera info på hemsidan

Uppdaterad 2019-08-03

Minileo Golden Grizzly

Minileo Golden Grizzly
Kontaktperson: Lovisa Johansson
Telefon: skicka mail/sms med ert nummer så ringer jag upp
E-post

Med enbart en final kvar till Supreme Grand Champion, och efter ett gäng fantastiska kullar hos oss så låter vi nu vår Grizzly få flytta till sitt föreviga hem. Han bodde första året hos oss och har även bott ett längre tag hos vår veterinär innan hon fick chansen att åka utomlands för vidarestudier inom yrket. Han är mycket social, framåt, gillar att vara ute men kan vara ganska vass som fertil. Trots att han kastreras så önskar jag ändå ett hem där det finns bengalvana, och gärna en kattkompis men inga barn – det är mycket fart på honom och han älskar att klättra. Grizzly är PK def och PRA normal och nyligen HCM skannad. Omplaceringspriset är 3 500 kr.

Stamtavla

Uppdaterad 2019-04-23

Indigo Eyes Magus

Indigo Eyes Magus
Kontaktperson: Elina Munter
Telefonnr: 072-744 41 46
E-post

Nytt permanent hem sökes åt en av våra tidigare kattungar. Magus är en melanistisk bengal som är född 24/5-2017.
Han bor utanför Östersund, är kastrerad, chippad, vaccinerad och nyligen avmaskad.

Han är van med hund och barn från 7 år och uppåt. Magus är en väldigt social kille som gillar att vara med på allt som händer i familjens liv. Lagar man mat är han med och är den perfekta köksassistenten, sitter man i soffan så ligger han bredvid och håller koll han gillar också att spana i fönster. Han är van att få gå ut men går också på lådan inne. Han är van vid sele och gillar att bli buren.
Stamtavla medföljer.

Bilder på Magus föräldrar (Chanel och Bagheera) finns på vår hemsida www.indigoeyes.se.

Uppdaterad 2019-05-28

S* Mia Tuk Mighty Moore & S* Mia Tuk Master Melwin

S*Mia Tuk Mighty Moore & S*Mia Tuk Master Melwin
Kontaktperson: Johanna Dahlstedt
Telefonnr: 072-178 32 12
E-post 

Sheeba och Melwin är syskon från samma kull. Sheeba är en energisk och beslutsam dam som älskar bus/lek och att få vara ute. Melwin är en riktig myskatt och då är det bästa som finns att bli buren och ligga i knäet. Han vill gärna apportera när det är dags för lek.

De är vana innekatter men har ett behov att få gå ut, och har då varit i koppel. Jag ser hemskt gärna att de skulle kunna vara utekatter. Att de får uppmärksamhet är det absolut viktigaste.

Uppdaterad 2019-06-03