Omplacering

Här finner du bengaler som behöver nya hem. Annonserna ligger uppe i 4 månader. Klicka på rubriken eller plus-symbolen under bilderna för att läsa mer.

Puro

SE*Jennika jungles Charley Marley alias Puro
Kontakt: gerda.ljusfjord@live.se

SE*Jennika jungles Charley Marley alias Puro söker nytt hem:
Eftersom jag som uppfödare vill att ”mina” katter skall få det så bra som möjligt hos sina nya ägare ställer jag självklart upp med råd och tips så långt jag kan! Beskrivning från djurägare:
Hej alla kattälskare! Jag och min sambo måste tyvärr med stor sorg omplacera vår älskade katt Puro.
Puro är en 3 och 1/2 år vit bengal med klarblå ögon (stamtavla finns) som älskar att busa och kela! Han är kastrerad, vaccinerad och chippad. Han är också van vid andra katter, då han har bott med vår andra katt i lite över 2 och 1/2 år. Vi har för ca 10 månader sedan flyttat från ett större boende till en ny lägenhet i Solna, en 1:a på 34kvm. Detta tyckte inte Puro om.. Sakta men säkert har han börjat bli mer och mer stressad, en känsla av att han inte riktigt vet vart han ska ta vägen. Han har börjat skrika/bröla emot ytterdörren och väggar. Ibland går han även fram till oss och börjar skrika. Vi har försökt att stimulera honom genom att leka, prata, ge honom kattmynta m.m. Vi har även försökt med att ignorera, vilket inte heller har fungerat. Vi har ingen balkong eller uteplats längre (vilket vi hade tillgång till förut) vilket har påverkat honom väldigt mycket.Han är den keligaste, snällaste och roligaste katten jag någonting har träffat. Han skulle aldrig höja tassen mot någon, inte ens små flugor! Självklart jagar han dom men jag har faktiskt aldrig sett honom döda någon haha 😂 Han älskar att ligga och sova i sängen med dig, och att kela är ett måste! Han kommer och bokstavligen knuffar sönder dig (ja, han tar i!!) tills du börjar klappa honom på magen eller klia honom på huvudet. Hårsnoddar är hans favorit leksak, trust me, sååå många hårsnoddar som har mystiskt försvunnit under soffan/sängen 🙄 Han får även lite kattfnatt ibland, springer runt och hoppar. Han är väldigt social, alltid framme och ska titta på vad du gör. Han pratar även då och då när du pratar med honom. Och ja, det är väll det som sårar oss mest.. Så många fina sidor denna katt har, men att en lägenhet ska få honom att må så dåligt gör så himla ont i våra hjärtan. Han betyder så otroligt mycket för oss, och önskar att vi kunde få honom att må bättre, men det kan vi inte.. Jag har velat fram och tillbaka på detta, vi har försökt med allt men han mår inte bättre av vårt boende.. Vi önskar en person som kan ge honom mycket uppmärksamhet och lek/stimulans. Har ni en katt/katter sedan tidigare hemma så är det ett stort plus, då han är van vid att ha en kompis. En uteplats eller säkrad balkong är ett måste, och boendet måste vara större än en 1:a.Det är jätte viktigt att ni kommer få tid för honom, han behöver verkligen all kärlek, lek och gos ni kan ge honom. Han är inte en fin katt som bara ska vara hemma som en prydnad!!
Pris: 2500kr
Skicka gärna mail för mer info.
Mvh, Gerda och Jesper
(Uppfödare: Jennika Lundström)
Uppdaterad 2019-08-11

Amadeus

Khayal Amadeus
Kontaktperson: Tina Sjöberg
Telefonnr: 076-561 22 26 (EJ SMS)
E-post: fribacken.bengal@gmail.com

Information om katten:
Min fina Amadeus, snart två år, är nu kastrerad och söker ett stabilt, lånvarigt hem. Han är en stor, god nallebjörn som kelar med alla.
Han är en riktigt cool kille som även hann med en utställning där han blev bästa unghane av alla raser och nominerad till best in show.
Gå gärna in på min hemsida också för mera info. 
www.khayalbengals.se

Hör av dig vid intresse och presentera dig gärna lite också.

Uppdaterad 2019-09-07

Alfons & Molgan

Alfons & Molgan – bengalbröder söker nytt hem
Kontaktperson: Mathilda Meland
Telefonnr: 070-569 56 74
E-post 

Alfons och Molgan, 11 år, söker nytt hem pga allergi i familjen.

Alfons är en svart marble bengal och Molgan är en spotted snöbengal. De är födda 2008 från samma kull.

De är otroligt sociala, pratsamma, lekfulla och oerhört vackra.

De vill komma till ett kärleksfullt hem med möjlighet och tid till bus och stimulans.

Uppdaterad 2019-08-22

Chicca

SE*OneWorld Canción del Mariachi DM aka Chicca
Kontaktperson: Miia Gråsten
Telefonnr: 070-888 86 80
E-post

Vår fina sepia hona på 5 år är redo att flytta ut efter att ha förgyllt vår uppfödning med många vackra ungar.

Hon är 5 år och kan med fördel flytta tillsammans med en av sina tillgängliga ungar men annars så föredrar hon att vara ensamkatt.

Vid flytt är hon kastrerad, besiktigad och har med sig stamtavla och aktuellt vaccinationskort.

Mera info på hemsidan

Uppdaterad 2019-08-03

Belle Epoque

Kontaktperson: Tina Sjöberg
Telefonnr: 076-561 22 26 (EJ SMS)
E-post: fribacken.bengal@gmail.com

Khayal Belle Epoque (hona) söker ett långvarigt, ansvarsfullt hem.
Hon är en reel hona som är social, kelig med glimten i blicket och spinner så fort man bara tittar på henne.
Hon stortrivs i sängen. 

Gå gärna in på min hemsida för mera info www.khayalbengals.se under länken -omplacering
Hör av dig vid intresse och presentera dig gärna lite också.

Uppdaterad 2019-09-07

Wilful Drogo

Kontaktperson: Sarah Harling
Telefonnr: 070-956 26 74
E-post: sarah@wilfulbengals.com

Halvfodervärd/ fodervärd till bengalhane i Stockholm, Kalmar eller Göteborg

Wilful Drogo är en stor silvermarble kille som är 2 år. Han är en mjuk kille i temperamentet och vill gärna vara med på allt. Han skulle passa bäst tillsammans med en hundkompis eller en familj med barn. Ett hem med mycket tid för lek, bus och aktivering i form av promenader skulle också funka.

Jag söker ett par eller en familj som bor i närheten av Stockholm ,Kalmar eller Göteborg som tycker att det låter spännande med bengal!

Jag ser körkort som ett måste då saker kan hända som gör att man måste ha tillgång till bil. Om ni gillar utställning så är det ett stort plus!

Att vara halvfodervärd innebär att man betalar ca hälften av kattens summa i gengäld mot att vi får använda honom i avel. Han kastreringschippas mellan gångerna för att inte fodervärden ska behöva leva med en fertil katt. Fodervärd står för de bitar som denne gjort om de köpt en vanlig sällskapskatt, och jag står för allt som har med avel/uppfödning att göra.

Vid intresse släng iväg ett meddelande om er själva.

// Sarah

Uppdaterad 2019-09-28