Omplacering

Här finner du bengaler som behöver nya hem. Annonserna ligger uppe i 4 månader. Klicka på rubriken eller plus-symbolen under bilderna för att läsa mer.

Freyja söker nytt hem

Freyja är en lynx marble hona från uppfödaren Darlingspots i Stockholm. Hon är ca 1 år gammal och jag måste tyvärr omplacera, därför att jag flyttar utomlands. Hon är väldigt lekfull och gillar att gosa.

Hon kan vara en ensamkatt eller med en kompis. Om man ville köpa henne som andrakatt är det viktigt att veta att det kan tar flera månader innan de gillar varandra! Man kan inte ser om 2 katter synkar efter bara en helg!!

Hon är kastrerad, avmaskad, har papper från Sverak och är chippad och jag säljer henne för 6500sek.

Kontaktperson: Katja Hilscher
Telefon: 072 – 712 31 12
E-post: k.m.hilscher@gmail.com
Det är bäst att kontakta mig via mail eller sms.

Uppdaterad 2017-08-14

Soraya och Cayenne söker nytt hem

Soraya och Cayenne-våra fina kastrerade bengalhonor tycker att det har blivit för trångt och rörigt hos oss med barnspring och mycket ljud.De söker ett lugnt hem, helst med utemöjlighet i inhägnad kattgård eller helt bilfritt. De är nyfikna och umgås gärna med oss vuxna. De är rätt stillsamma för att vara bengaler, ”konverserar” när de blir tilltalade, hälsar vid dörren, hänger runt där vi är, ligger i fotänden och gillar att bli klappade. De vill inte bli burna.Soraya är nästan 5 och Cayenne är 3. Bägge har stamtavlor registrerade i Sverak, chippade och grundvaccinerade.

E-post: johanna.garpe@live.se

Uppdaterad 2017-05-24

Milo söker nytt hem

Milo är född i Oktober 2013 och kommer från uppfödaren Leopardettes.

Han är en fin och mycket social sällskapskatt som vi har upptäckt mår bäst av att vara ensam katt och som trivs med rutiner. Idag har vi två katter och är en familj där det ständigt händer nya saker.

Att detta ger Milo en otrygg miljö har visat sig genom att han vid tillfällen då kissar på andra ställen än kattlådan. Det sker när han blir stressad eller orolig. Vi har provat att ha honom ensam och att det blir en lugnare miljö där han inte har en annan katt i huset (även om de fullkomligt verkar älska varandra) och då blir han trygg och allt fungerar.

Vi vill nu försöka hitta ett hem som kan erbjuda vår Milo lugn och trygghet genom att det finns rutiner och sällskap.

Han älskar att sova i sängen med oss, han fullkomligt njuter av att bli kliad på magen och han älskar att apportera sina leksaker. Han hittar ständigt nya saker att leka med och vill gärna vara med oss var vi än är.

Är ni intresserade av att veta mer om Milo får ni gärna höra av er till mig.

Mvh
Annelie

Milo har stamtavla, kasterarad, försäkrad, vaccinerad och chippad.
Ring gärna kvällstid efter kl 17.

Kontaktperson: Annelie
Telefon: 070 – 966 06 36
E-post: annelie@hupe.se

Uppdaterad 2017-06-19

Wigwan söker nytt hem

Wigwan är född hos mig och har under en kort tid varit fertil. Anledningen att han är kastrerad är att jag bara har en hona till honom som han parade. Dessutom är han väldigt kelig och social och hanelivet passade inte honom helt enkelt. Han är en riktig stor gosig nallebjörn på 7kg som längtar att få sova i säng igen. Är du intresserad kontakta mig via mejl, PM eller slå mig en signal.
Mera info på min hemsida www.khayalbengals.se eller min FB sida.
Hälsningar
Tina/Khayal


Kontaktperson: Tina Sjöberg
Telefonnr: 0765612226
E-post: fribacken.bengal@gmail.com

Uppdaterad 2017-08-04

Snöbengalen Zelda söker nytt hem

Zelda är en underbar lynxspotted snöbengal hona. Full stamtavla besiktigad försäkrad. Supersocial individ som kan allt. Vi älskar henne. Men och det är ett stort men. Hon kissar i våra sängar, vi har prövat Allt. Enda möjligheten är om någon bor så att hon kan hållas avskild från sovrum.

mvh Leif o Ewa Persson
Telefon: 072-8882232
E-post: leif.perssonyy@telia.com

OBS! endast superseriösa.

Uppdaterad 2017-04-26

Amelia-Augusta söker nytt hem!

Tyvärr måste jag omplacera min prinsessa Amelia. Hon trivs inte längre hos oss och detta gör både henne och mig väldigt olyckliga. Det är det sista jag vill, att placera om mina älskade katter men vi har prövat allt med Amelia.

Hon revirmarkerar då och då här hemma, trots kastrering, medicinering och fullständiga beteende utredningar hos olika veterinärer. (Amelia är fullt frisk, hon är både röntgad, blodprovad, urinprov är taget osv).

Det viktigaste för Amelia är att hon ska kunna gå ut: har hon fri tillgång till detta kommer hennes beteende upphöra. Detta har jag erfarenhet av både i mitt yrke (leg djursjukskötare) samt genom mina uppfödarvänner.

Min önskelista för Amelia:

  • Hon måste ha fri tillgång till utomhusvistelse: här krävs att du går med henne i sele tills hon blivit van vid sin omgivning. (det räcker inte med en kattgård, hon kräver mer).
  • Hon ska inte bo med andra djur eller barn (tonåringar kan gå bra).
  • Hon ska fortsätta vara försäkrad i Agria.
  • Hon vill helst bo kvar i sthlm och fortsätta vaccineras av sin nuvarande matte som arbetar på sthlms djurklinik som leg djursjukvårdare.

Amelia är en underbar katt och väldigt speciell. Mycket sker på hennes villkor men hon har inte ett enda elak strå i sig. Hon är precis som en bengal beskrivs. Och även hur en katt beskrivs. Hon tycker ”vi” bor med henne i hennes lägenhet.

Hon är född 2013 i mars och har stamtavla genom sverak, är champion men vill inte ställas ut mera då hon blir stressad av detta.

Jag älskar henne över allt. Men jag tycker idag så synd om henne då det är så märkbart att hon inte trivs hos oss längre. För hennes skull söker vi därav ett nytt hem. Jag hoppas dock på livslång kontakt så jag får veta att hon mår bra hos er.

Det enda alla utredningar har gett är att hon inte trivs med ”alla” katter vi har här hemma. Hon hamnade längst ned på skalan i rank då hon kastrerades.

Är ni intresserad av att ge henne en chans: maila mig med information vem du är, hur du bor, hur mycket erfarenhet du har av katt.  Jag har ingen brådska att placera om henne utan rätt hem och rätt person är det viktiga. Sen kommer jag inte skriva över henne till dig förrän jag vet att ni fungerar ihop. Så det kommer bli en prövoperiod på minst två månader där jag står för hennes försäkring medans du står för maten och kattsanden samt sist men inte minst: ett stort engagemang!

Är du rätt för min prinsessa, har du tiden hon kräver?!

Kontakta mig:
jennikalundstrom@hotmail.com
070-4994980

Uppdaterad 2017-07-24

Freja och Pandora söker ett nytt hem

Freja och Pandora kommer från min uppfödning, men bor för närvarande hos sin familj i Stockholm. De är cirka 8 månader gamla och har haft ett speciellt band till varandra sedan de var kattungar och är väldigt aktiva och sociala, därav vill vi inte sära på dem. De är försäkrade i Agria och chippade. Jag är kontaktperson, eftersom jag vill hjälpa ägarna att hitta ett nytt kärleksfullt hem åt katterna.

Hälsningar
Ali
SE*RainbowParadise
www.rainbowparadisebengals.com

Telefonnr: 0704279586
E-post: rainbowparadisebengals@gmail.com
Skicka gärna ett mail eller sms innan ni ringer, för att lättast få kontakt.

 

Uppdaterad 2017-05-30